logo

Digital hjemmeoppfølging

Gjennom denne webinarserien formidler vi forskningsbasert og erfaringsbasert kunnskap om digital hjemmeoppfølging.

Vi arrangerer webinarer hele året, og ønsker kommuner, sykehus, fastleger, brukerorganisasjoner og forskere velkommen som foredragsholdere og deltakere.

Målet om å flytte helsetjenesten hjem til pasienten krever blant annet organisatoriske endringer i helsetjenesten, teknisk tilrettelegging og kompetanseheving. Digital hjemmeoppfølging er ofte svært komplekst fordi det involverer flere ulike aktører innen helsetjenesten, og en vellykket innføring fordrer at alle parter endrer sin måte å jobbe på.

Gjennom webinarserien får vi innsikt i arbeidet som foregår ute i kommunene og sykehusene. Forskere vil dele sin forskning, og brukerorganisasjonene vil bringe inn brukerstemmen.

Webinarene om digital hjemmeoppfølging sendes hver tredje fredag, klokken 08:15-09:00.

Ønsker du å få tilsendt invitasjoner til webinarene? Send en epost til email hidden; JavaScript is required og si at du er interessert i digital hjemmeoppfølging.

Redaksjonskomité

  • Undine Knarvik, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Carina Kolnes, Indre Østfold kommune
  • Hege Mari Johnsen, Universitetet i Agder
  • Eirin Rødseth, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Andreas Høiaas, Kreftforeningen
  • Kari Dyb, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Gro Berntsen, Nasjonalt senter for e-helseforksning

Digital hjemmeoppfølging: Nyheter

Hva er rett og galt i digital hjemmeoppfølging?

For å kunne bidra til et godt samfunn må vi ta oss tiden til å reflektere over hvilke verdier vi prioriterer. For eksempel må sikkerheten til en helseteknologi veies opp mot trygghet og frihet.

Hvordan sikrer vi etisk forsvarlig digital hjemmeoppfølging?

31.01.2024

Samarbeid om helseteknologi og digital hjemmeoppfølging

Nytt år, nye webinarer. Vi begynner med Helsedirektoratet, og temaet er oppstart av Helseteknologiordningen og status for spredning av digital hjemmeoppfølging.

09.01.2024

Omsorg i endring - nye roller og oppgaver

For å lykkes med innføring av velferdsteknologi, må kommunene ha fokus på de nye oppgavene og rollene som oppstår. Enklere sagt enn gjort. Hvordan få det til i praksis?

21.11.2023

Tidlig hjem - digital hjemmeoppfølging for nyfødte barn

Nå kan premature barn og deres foreldre dra hjem fra sykehuset tidligere. Hjemmet finner de roen for å lettere komme i gang med amming. Familien følges opp av en sykepleier over video.

01.11.2023

Trim for kropp og sjel - på digitalt vis

På webinaret 20. oktober, undersøkte vi digitale alternativer for fysisk og sosial aktivitet. Digitale alternativer gjør at flere kan gjøre det som er viktig for dem, selv om de er hjemme.

10.10.2023

Med video jobber legevaktsentralen ikke lenger i blinde

Det er ikke alt som er lett å formidle over telefonen. En videosamtale kan gi legevaktsentralen verdifull, visuell informasjon om helsen din.

Se på opptak om bruk av videokonsultasjon på legevaktsentralen og hvilken betydning dette har for pasient og helsepersonell.

19.09.2023

Mellom profesjonell distanse og medmenneskelig nærhet

Sosiale medier krever et enkelt og engasjerende budskap. Men en medisinsk eller psykologisk tilstand kan være alt annet enn enkel. Hvordan kan pasienter og helsepersonell navigere i disse nye digitale farvannene?

28.08.2023

Helsepersonellkommisjonen og fremtidens helsetjenester i kommune-Norge

Denne våren har Helsepersonellkommisjonen grundig dokumentert at det ikke er nok folk til å levere like gode helsetjenester i fremtiden. Hva betyr mangelen på arbeidstakere for en kommune langt nord i verden?

På webinaret 16. juni så vi på fremtidens helsetjenester fra kommunenes perspektiv.

06.06.2023

Likeverdige partnere i helsefellesskapene

Kommuner og sykehus må dra i samme retning for pasientens beste. Hvordan kan helsefellesskapene hjelpe til?

15.05.2023

Demens og jakten på det auto-magiske

Rundt de demenssyke er det altfor lite som løser seg på magisk vis. Men når teknologien fungerer som den skal, er det en nesten magisk trygghet for både brukeren, pårørende og helsepersonell.

Se på opptak av webinar om riktig teknologi til rett tidspunkt for personer med demens.

18.04.2023
    2 3 4 5